Thursday, January 19, 2012

Väljasõit Sumnerisse

Turistid otsustasid lõpuks teha väljasõidu randa. Meremaal ju ikkagi, kus sa siis rannas ei käi. Meile üks lähemaid randu on Sumner, kesklinnast kuskil 15km. Tundub nagu kukepea, eks. Tagasi tulles oligi, aga sinna sõites oli tuul vastu ja tundus nagu väntaks ühe ja sama koha peal.

**Täna on sama värk, tuul on linnas kõik prügikastid ümber lükanud ja aeg ajalt lükkab sammu sassi kui vastu tuult kõnnid. Ilmateade ütleb, et tuul on 15 m/s aga mina seda jama ei usu. Reaalne torm on väljas. Vähemalt vahelduseks on see tuul soe.

Sumner on üks neid alasid, mis maavärinas päris palju kannatada sai, kuna asub mäe nõlval. Paljud nõlvale kõige lähemal olevad majad kukkusid alla, teised jäid aga jälle varisevate kivide alla. Sinna viiv tee on mõnes kohas suurte üksteise otsa asetatud merekonteineritega ääristatud, et mäelt alla veerevaid kivihunnikuid kinni püüda ja loota, et nad ei jõua autoteeni. Üles vaadates oli näha kuidas mõnel majal oli üks pool alla kukkunud ja teine pool oli serva peal kohe-kohe alla kukkumas. Kardinad lehvimas, mööbel ripakil- järgmise suurema värina ootuses, et sealt alla prantsatada.





Rand ise oli suhteliselt tühi, ma lootsin seal ikka surfarite horde näha, aga vaid mõned üksikud algajad olid vees. Vist oli vähe tuult proffide jaoks. Aga see, mis nende jaoks on vähe tuult, oli ikka nii suur tuul, et ühel hetkel märkasime vees naist, kes ei saanud enam kaldale tagasi. Lained viisid teda ainult kaugemale, kuni üks ta sõpradest ujus talle järgi ja tõi ta tagasi kaldale. Siin juhtub seda päris tihti, lainete jõud on meeletu.

Ranna ääres oli igasugu väikseid kohvikuid ja jäätise kioskeid. Ei olnud ka see ranna äärne osa värinatest puutumata. Üks suur vinge koobas kuhu tõenäoliselt kunagi sai sisse minna, oli nüüd suletud. Seal kõrval oli kamp noori, kes tegid flippe kalju pealt alla. Poisid hüppasid ja tüdrukud tegid pilte:)





 *poiss ripub õhus

Ujuma sel korral ei saanud, vesi on alles kuskil 16 kraadi (kurjad keeled räägivad, et ei lähegi väga palju soojemaks). Oli inimesi kes ujusid, aga need on kohalikud pingviinid, kes on selle külma ilmaga harjunud.

Eile sain teada, et märts pidi olema kõige parem kuu, sest tegelikult on siis juba sügis, aga ilmad on jätkuvalt soojad AGA see kohutav tuul pidi ära kaduma. Halleluuja. Ootan seda. Väga.

No comments:

Post a Comment