Tuesday, January 31, 2012

Ühikas vs villa

Meie esimese kodu üürileping oli lühike ja sai läbi jaanuari keskel. Leidsime omale uue kodu, aga selle leping algas esimesest veebruarist. Kaheks nädalaks oli vaja mingit elamist. Selline lollakalt lühike aeg, mille pärast ei tasunud väga vaeva näha ja otsustasime lihtsalt midagi hästi odavat otsida. Õnnestus. 7 poissi, kes otsisid ühte vabasse tuppa täpselt kaheks nädalaks kedagi enne kui nad sealt majast välja hakkasid kolima.
Poisid olid seal elanud 2 aastat ja mulle tundub, et selle aja jooksul ei tõusnud kellegi käsi ei ühegi harja ega puhastusvahendi järele. Tulemus on selline:

wc paberi rullide kogumise võistlus?

vettinud, natuke hallitanud ja hästi külm vannituba

meie tuba :) 2 nädalaks polnud mõtet kohvrist välja kolida ja tundus soliidne kohaneda kohalike oludega

Burger Kingi plakatid elutoa seinal varjamas peo järgseid auke seinas

kohalik mudaelanik õlle ja eilse pitsaga

poistel on ikkagi standardid
Alguses tundus natuke hull see värk aga inimene harjub kõigega. Selle koha ainus pluss oli see, et need tüübid, kes seal elasid olid kõik eriti ägedad inimesed. Reaalne vastuolu oli see kui sa istud elutoas, vaatad telekat läbi sinna külge kuivanud õllepritsmete ja töölt saabub koju üks poistest: viikarite ja triiksärgiga. Mõistusel oli täielik error. Kõigil olid head töökohad (mis enamast nõudsid väga viisakat riietust) või nad käisid alles ülikoolis või mõlemat. Kõik oskasid süüa teha, olid toredad, tegid trenni ja nägid head välja. AGA mitte kellegil polnud prutat. Miks? Vaata uuesti üleval olevaid pilte! Ja kõige hullem on see, et kogu see eluviis on nakkav. Mida sa teed pudelikorgiga kui oled pudeli avanud? Viskad seina äärde ülejäänud 26 lohisema jäetud korgi juurde. Teine keskkonna mõju oli see, et ma hakkasin tennist vaatama. Parasjagu oli Australian Open ja poisid vaatasid seda iga päev (seda ja absoluutselt iga muud spordiala, mida telekast näidati). Lõpuks avastasin ennast hommikul telekat avades spordi kanalile liikumas. Tahaks ju näha kas Sharapova teeb ameeriklasele ära või ei:)

Veebruari algusest elame aga kesklinnas, vanas villas. Siin elab kaks prouat, õpetajad. Üks läks kaheks kuuks Indiasse ja tema toas me resideerume. Katusealune tuba kogu maja ulatuses. Päeval on jube palav ja öösel külm. Appi tuleb jälle elektritekk, mis siin loomulikult olemas oli:) Üldiselt ei saa kurta, kõik on puhas, ilus, värviline. Õues on suur aed pitsaahju ja batuudiga. Ainus viga on see, et dussil pole üldse survet ja see ajab õudselt närvi, kui sa pead seda pahmakat juukseid pesema, mida ma juhuslikult juhtun omama. Not cool.

Peale veebruari värinat tuli nende juurde kaks kassi, kes olid vist oma kodud kaotanud ja jäid nende juurde elama. Kaks paksu laisakotti, kes vaevavad oma pead vaid sellega, millise jala alt ennast nüüd lakkuda ja kumma diivani peale seejärel lösakile visata. Paratamatult tuleb meelde üks geniaalsemaid juutuubi videoid läbi aegade. Vastikud kassiinimesed, paneb mõtlema ah?

Why women are single?

kaks paksu


Selles majas (meenutan, et tegemist on hästi vana majaga) on üks hästi kummaline detail, mis pani mind täna guugeldama, et leida sellele anomaaliale vastust. Olen seda ka teistes kohtades näinud, nii kodudes kui ka osades avalikes tualettides.

Probleem on järgmine:

paremal on külma vee kraan ja vasakul kuuma vee kraan
No misasja, kuidas sa seda kasutad? Teed valiku, pesed ainult külmaga nii, et pärast näpud ei liigu või saad teise astme põletusi ja pesed kuuma veega?

Lahendus:

Guugel andis sellele küsimusele kaks vastusevarianti. Nr.1- keerad mõlemad kraanid lahti ja liigutad käsi hästi kiiresti kahe kraani vahel ja peaaegu tundub nagu peseksid normaalse temperatuuriga veega. Hmmm... jääb ära. Nr. 2- selgus, et tegemist on vana aja leiutisega- ajast kui veel ei olnud kanalisatsiooni. Ehk sa paned kraanikausile punni ette ja lased ta vett täis. Siis seal vee sees pesed oma käed puhtaks. Väga loodust säästev variant. Aga enamasti on need kraanikausid alati nii ökad, et ma küll ei taha sinna vett vedelema lasta ja siis seal oma nägu pesta. Fuhh. Ma leiutasin kolmanda variandi- kui keerad kuuma vee kraani ainult natuke lahti siis tavaliselt läheb aega enne kui sealt kuuma vett hakkab tulema ja 90% juhtudest jõuab selle ajaga käed ära pesta. Leidsin netist ka ühe geniaalse lahenduse:) kahtlen, et siinsele pererahvale see lahendus meeldiks:)


Villa tundus mulle alguses täielik paradiis. Esimene kohalik kodu, millel on natukenegi iseloomu. Enamus on kõik ühesugused heledad küprok karbid. Võrreldes eelmise kohaga on siit ainult puudu ägedad korterikaaslased. Ja loomulikult veesurve, ma ei saa sellest üle ega ümber. Ikkagi prime location, kõrvaltänavas on linna nr 1 litsimaja. Laupäeval kui tööle jalutasin nägin siis provvad ära- käputäis nappides riietes vaalasid. Siinmaal ei saa vist isegi raha eest omale normaalkaalus tütarlast. Hirmus. 



maailma kõige suurema vanniga vannituba

Mikk lehvab kodustele :D

esimesed pitsaahju katsetused
maailma kõige väiksem köök ja maailma kõige geniaalsem pesukuivatusrest, mis on tehtud vanast redelist ja mille saab lae alla vinnata, et see toas ruumi ei võtaks
meie tuba nüüd, väike vahe eelnevaga

Tõelise pärli, kirsi sokolaadikoogil jätsin viimaseks- see elamine tuli koos autoga. Jeijeijei. Proua õpetaja jättis oma auto meile kasutamiseks. Olen siin 2 päeva oma ajule üritanud selgeks teha, et ringile minnes sõidad vasakule, käigukang on vasakul, peeglisse vaatad vasakule, suunatuli on parema käe all. Hakkab meelde jääma õnneks. Kaks kuud rattaga ringi kimamist on kõvasti abiks olnud. 

No comments:

Post a Comment