Tuesday, January 3, 2012

Another day in CHC vol 2

Mitte et meil Eestis poleks totakaid bemmiosse, arulagedaid roolijoodikuid ja muudmoodi ennasthävitavaid debiilikuid, aga ikka on ju tore teiste üle nalja teha. Pada sõimab katelt või nii. Ehk siis minu selle nädala kohalikud avastused.

  • telekast tuleb söögi alla ja söögi peale igasugu hoiatavaid reklaame- vaata, et su lapsed vee ääres ära ei upu. Või vaata, et sa alkoholiga üle ei pinguta ja vaata, et su sõber täis peaga rooli ei istu, narkootikumid ei tee sind ägedaks jne. Kohalikud arvavad, et nad siin joovad kõvasti ja ei usu mind kui ma seletan, et nad ei tea millest nad räägivad enne kui pole Eestis käinud. Meil kui tellid baaris joogi siis sinna läheb 4cl alkoholi, siin on see aga topeltkogus ühe kokteili kohta. Osa inimesi joob õlut limonaadiga pooleks. Kui keegi viskit tellib, siis on see ka alati koos mingi pikendajaga. Shotid on ka tavaliselt mingid kihilised magusad liköörilised asjad, kus kanget alkoholi väga pole. Igal pool on reegel, et kui sa näed välja alla 25 aastane, siis sult küsitakse dokument. Ja välismaalasel on arvestatavaks dokumendiks ainult pass. Arvake ära, kas ma kannan oma passi igal pool kaasas. Pean alati Mikul laskma alkoholi osta, teda ei peeta 16-aastaseks.
  • kui keegi plaanib siiamaale sõita, siis võtke teadmiseks- siin pole soe!!! See aasta on veel eriti ebatavaline ja külmem kui muidu. Vähe sellest, et õues on külm, siin on toas veel külmem. Geeniused on omale papist majad ehitanud. Kui mitu päeva päikest pole, mis maja soojendaks, siis toas on vahest külmem kui õues. Siin oli mingi riiklik programm, millega pandi paljudesse kodudesse soojapumbad, aga mitte keegi ei kasuta neid, sest see läheb kalliks. Selle asemel nad magavad elektriliste tekkidega. Pistad otsa pistikusse ja tekk läheb soojaks. Või siis on tavaline tekk ja voodi kõrval on magamiskott, mille saad tekile peale visata kui toas külmaks läheb. Ebareaalne. Nagu see ameerika telesaade kus igast jalututele, vigastele, ilma isata ja ma ei tea veel mis hädadega peredele ehitatakse nende endi lobudike asemele hullud häärberid. Aga keegi ei näita kuidas see alla vaesuse piiri elav pere pärast selle häärberi ülalpidamiskulusid tasub. 
  • Eesti on mind oma E-ühiskonnaga ära hellitanud. Siin pole kuskil tasuta wifit. Kodune wifi on mahupõhine, mitte nagu meil, et iga pakett on piiramatu mahuga. Ja kohaliku panga internetipank- kiviaeg. Alustades turvalisusest- sisse logimine on ühe ja sama kasutajanime ja püsiparooliga. Paroolis pidi kasutama vaid ühte numbrit, isegi suuri tähti polnud vaja. Ei mingeid paroolikaarte, kalkulaatoreid ega ID kaarti. Seal sees navigeerimisest ma ei hakka üldse rääkimagi.
  • Miku nädala tsitaat- "Ainult kvaliteet immigrandid saavad Meremaa viisa". Ehk siis varem karistatud ja eriliste oskusteta inimesed ei saa:)
  • selle nädala kõige jaburama leiu esikoht läheb kindlasti lihaloosile. Baarides korraldatakse loteriisid, mille auhind on hunnik liha!! Mikk läks baari tööle, kus selline loterii toimus. Võttis ka kohalikust meelelahutusest osa ning tuli koju hunniku kanafileega:) Maailma kõige jaburam asi üldse, mis tegelikult on hoopis geniaalne. Baaris jääb ikka aegajalt kaupa järgi, mis lõpuks aegub ja tuleb ära visata. Aga milleks, selle asemel teed päev või kaks enne aegumiskuupäeva lihaloosi ja saad lihast lahti ja jääd veel plussi kah, sest pileteid müüdi kuskil 30 dollari eest ja see pakk liha on kuskil 16-20 dollarit. Üks pilet on 2 dollarit. Kõik võidavad.
Lõpetuseks värinaülevaade. Tundub, et inimene harjub kõigega. Ma enam ei jookse iga kord ukse alla:) Enamus värinaid tegelikult ei pane tähelegi, võbiseb natuke ja ongi kõik. Eile öösel oli aga jälle üks veidi suurem- 5,5 palli, mis äratas mind üles ja võttis natuke valvsaks, aga nüüd mu mõistus saab aru, et see maja ei saa kokku kukkuda ja ma enam ei lähe närvi. Nüüd veame kihla mitme palline oli kui jälle väriseb ja kontrollime värina kaardi pealt üle pärast :) Kui kedagi huvitab siis SIIT saab meie värinatel silma peal hoida.
Täna leidsin veel ühe huvitava lehe, kus saab vaadata, mis linnas toimus peale veebruari värinat, mis kõige rohkem laastustööd tegi. Interaktiivne linnapilt. Triinur, sul on seda kindlasti päris huvitav vaadata.

Kohukesi taga ei igatse, aga musta leiba tahaks küll. Ostsin kilo rukkijahu ja üritan ise leiba teha. Mikul tuli aga hoopis seljanka isu ja ta tegi ise potitäie suurepärast vene lihasuppi. Maitses täitsa nagu seljanka. Isegi 4 erinevat liha oli esindatud. 


2012 esimene päiksetõus. Täpselt nii soe siin ongi :)


Kohaliku vene poe otsisin ka üles. Täiesti mõtetu. Seal enne värinat oli kuuldavast musta leivaga ka hangeldatud, aga tehas oli veebruaris kokku kukkunud. Jahu ka polnud, sinepit ka mitte. Ainult pelmeene, barankasid ja troinoid. 


1 comment:

  1. Good morning how are you?

    My name is Emilio, I am a Spanish boy and I live in a town near to Madrid. I am a very interested person in knowing things so different as the culture, the way of life of the inhabitants of our planet, the fauna, the flora, and the landscapes of all the countries of the world etc. in summary, I am a person that enjoys traveling, learning and respecting people's diversity from all over the world.

    I would love to travel and meet in person all the aspects above mentioned, but unfortunately as this is very expensive and my purchasing power is quite small, so I devised a way to travel with the imagination in every corner of our planet. A few years ago I started a collection of letters addressed to me in which my goal was to get at least 1 letter from each country in the world. This modest goal is feasible to reach in the most part of countries, but unfortunately it’s impossible to achieve in other various territories for several reasons, either because they are countries at war, either because they are countries with extreme poverty or because for whatever reason the postal system is not functioning properly.

    For all this I would ask you one small favour:
    Would you be so kind as to send me a letter by traditional mail from New Zealand? I understand perfectly that you think that your blog is not the appropriate place to ask this, and even, is very probably that you ignore my letter, but I would call your attention to the difficulty involved in getting a letter from that country, and also I don’t know anyone neither where to write in New Zealand in order to increase my collection. a letter for me is like a little souvenir, like if I have had visited that territory with my imagination and at same time, the arrival of the letters from a country is a sign of peace and normality and a original way to promote a country in the world. My postal address is the following one:

    Emilio Fernandez Esteban
    Calle Valencia, 39 Bajo C
    28903 Getafe (Madrid)
    Spain

    If you wish, you can visit my blog www.cartasenmibuzon.blogspot.com, where you can see the pictures of all the letters that I have received from whole World.

    Finally I would like to thank the attention given to this letter, and whether you can help me or not, I send my best wishes for peace, health and happiness for you, your family and all your dear beings.

    Yours Sincerely

    ReplyDelete