Friday, February 10, 2012

Taylors Mistake ja Sumner

Selle nädala järgmised kaks sihtkohta. Mõlemad on linna lähedal asuvad rannad, umbes nagu meil Pirita ja Kakumäe. Sumneris me korra oleme juba käinud ja see on selline suht suvaline rand. Ei teki tunnet, et tahaks nüüd kohe tagasi minna. Sel korral aga sõitsime üles mägedesse, kus inimesed elavad. Vaja oma silmaga ära näha, kuidas seal nende purustustega on ja mis vaade ülevalt avaneb. Korteri kuulutusi vaadates on seal olnud reaalsed miljonivaated. Seal võiks küll elada, sellele vaatele siin linnas vastast ei ole. Samas katkiseid maju oli ka. Mõnes kohas oli tee maavärina järgselt kuni meeter nihkunud, langenud või tõusnud.

vaade ülevalt Sumneri elurajoonist



tee on natuke nihkunud

nurga pealne maja oli päris katki

Tegin ülevalt avanevast vaatest video ka. Keera häält peale, siis kuuled kohaliku kiivilinnu häält ka.


Taylors Mistake on aga hoopis teistsugune rand. Sinna kutsub tagasi. See on pisike rand, kuhu sa jõuad peale üle mõistuse järsust mägiteest üles sõites ja siis sealt alla veeredes. Seal on palju surfareid ja üks suur tumepruuniks päevitanud roosades spiidodes rannalõvi, kes on alati kohal.
Ilmajaam väitis, et veetemperatuur on 15,7 kraadi:) ja MINA käisin ujumas. Tegelt tundus vesi olevat kuskil 17-19 kraadi vahel. Lainetes ellu jääda püüdes ei saa mitte kuidagi külm hakata. Lained on siin ikka hullud. See tõmme, mis neil lainetel on, sellega peab ikka korralikult võitlema, et see sind kaasa ei tiriks.

poolel teel Taylors Mistake'i

lahe sopi sees on Sumner ja taamalt paistab Christchurch

Taylors Mistake


vetikad suured ja kõvad nagu tühjad jalgratta sisekummid
Vesi on nagu ookeanis ikka, jube soolane. Ravib kõik nina ja kurgu haigused terveks. Aga see õhk, see Meremaa õhk on maailma kõige värskem õhk. Nii hea on seda värskust oma kopsudesse lasta.

2 comments:

  1. Ott vaatas suure huviga videot, ehmatas täiega ja seejärel nõudis videot Jänesest.

    ReplyDelete
  2. Kell on 5 hommikul, jõudsin just peale 12 h tööpäeva koju ja see naerupahvakas läks küll asja ette. Et Otipoiss ei peaks pettuma, üritame järgmiseks korraks postitada jänese video. Püsige kanalil:)

    ReplyDelete