Monday, December 26, 2011

Another day in CHC

Mu kaardil on nüüd 19 riigi nupud. 2 kontinenti on esindamata- Aafrika ja Lõuna-Ameerika.



      Turistid sõidavad rattaga mööda linna, järsku jääb turist nr 1 seisma. Ta hüüab turisti nr 2, et see ka seisma jääks. Turisti nr 1 nina haistab, silm näeb ja käsi juba peaaegu sirutab tasuta söögi ja joogi järele. Turistid juhtusid mööduma näituse avamisest. Kohalik kunstnik oli maavärina tagajärjel tühjalt seisva platsi äärse seina peale kritseldanud igasugu tema arust maavärina eelset aega meenutavaid esemeid. Kuna esitlus toimus õues, siis oli lihtne seltskonda sulanduda, natuke keha kinnitada ning lasta fotograafidel endast pilti teha. See on siin lausa paratamatu, sest kohalikud on kõik nagu ühe vitsaga löödud. Ja meie oleme kaugelt näha välismaalased.


       Kellele siis ei meeldiks tasuta hot dog ja klaas külma rieslingut.


      Läksin pühade ajaks baari tööle. Baari nimi on Revival ehk Uuestisünd. See on konteineribaar, mis asub tühjal maatükil, kus enne eelmist maavärinat oli maja. Kogu baar on üles ehitatud taaskasutusel. Toolid ja lauad on tehtud tühjadest veinivaatidest ja näevad välja eriti ägedad. Üks sein on tehtud vanade uste tükkidest.


      Olen siin külmade ilmadega kandnud ohtlikku relva- baretti. Tuleb välja, et see on suur turvarisk, baari ei või siseneda mütsiga. Mõtlesin, et nad on lolliks läinud, aga Miku teadis rääkida, et see on turvakaalutlustel. Näiteks kui keegi saab klubis nuga või on mingi jama, siis kaamerate pealt ei saa sind tuvastada.


      Üks meie majanaabritest on õps, maailma kõige suurem nohik. Sööb kohalikku rahvustoitu- purgitoitu. Mul on selle kohta öelda vaid üht- ÖÄK. Ja võib öelda, et enda teadmata ta arvas selle kohta sama :)


      Sõitsime ratastega ringi ja leidsime koha, kus enne oli olnud midagi kultuurimaja sarnast. Maja enam polnud, oli ainult külmkapp, millest oli tehtud raamatukapp. Võta raamat ja pane enda vana asemele. Raamatuvahetuskapp. Päris äge mõte, aga uksel oli silt: don't be an asshole and don't just take books, put something back as well.


      Leidsin väga tervitava bussiliini.


      No comments:

      Post a Comment